NYHEDER

Schweiz v Danmark

Danmark tabte 8-7 til Schweiz i Geneve. Læs videre for kampreferat.

kl. 14.30:
Vi har netop talt med rugby.dks mand på stedet, Ludvig Hansen, som fortæller at holdet er helt skadesfri og klar til kamp (opstilling som annonceret i nyhed nedenfor). Solen skinner pt. i Geneve, men det er koldt (ca. +3 grader) og der står en strid vind på tværs af banen. 

Kl. 14.50:
Holdet har netop afsluttet opvarmningen og er nu gået i omklædningsrummet, dybt koncentererede og tændte på dagens opgave. Det bliver DK, der kl. 15.00, sparker kampen igang, men Schweiz har valgt at vente til lige inden kampstart, med at fortælle hvilken banehalvdel, de ønsker at starte på - og dermed trække "spændingen" om hvem der får mest gavn af vinden i 1. halvleg.
Der forventes knap 200 tilskuere og solen er nu næsten forsvundet bag skyerne over Geneve.

Kl. 15.05:
Så er kampen i gang og DK er kommet godt fra start. DK vandt eget opspark og fik herefter indkast, som holdet også vandt. Klyngen har godt fast i både det faste og løse - og virker stærkere end Schweizernes.

Kl. 15.15:
Schweiz er kommet bedre ind i kampen og har stresset DK til at begå en række fejl. Dette resulterede i det 8. min. i straffe til Sch, som nr. 10 sparkede over fra højre side 22m. Nr. 10 fik chancen igen i det 14. min. med endnu et straffe fra stort set samme sted, men missede denne gang. Stillingen 3-0 til Schweiz efter 15 min.

Kl. 15.25:
Efter godt pres fra den danske klynge omkring Schweiz 22 med 4-5 faser, kommer Morten Rune Nielsen på tværs og chipper bolden over forsvaret og ind i målfeltet. Morten når selv forbi forsvaret til DK scoring! Morten konverterede også det  efterfølgende spark, så DK er foran 3-7 efter 23. min. spil. 

Kl. 15.30:
Schweiz har bragt sig foran 8-7 med en scorer (ikke omsat) helt ude i venstre side. Forsøget kom efter en fejl i et DK move, som gav Schweizerne mulighed for at opsnappe bolden og komme i overtal med 2 mand på venstre fløj. Stillingen 8-7 efter 26 min. spil.

Kl. 15.35:
Søren Brobyskov har været ude for blod i 5 min. (erstattet midlertidiget af Kenneth D. Sørensen), men er tilbage på banen. Klyngen har igen fået fat og driver DK frem af banen. Et par handling fejl har dog gjort at DK alligevel har mistet bolden til Sch., men DK har trods alt godt fat i kampen.

Kl. 15.40:
Spillet bølger lidt frem og tilbage og der har været en del spilstop i forbindelse med mindre slagsmål blandt forwards. Den spanske dommer har måtte tale med de Schweiziske spillere - og har godt fat i kampen.
Den danske klynge fortsætter det gode arbejde med drives frem af banen og med mange faser. Desværre har Schweiz formået at få lavet en del turn-over.
Mod slutningen af halvlegen fik DK straffe og valgte at sparke dette til indkast. DK vandt indkastet og fik igen drivet og presset på Sch. 5 m., men igen lykkedes det Schweiz at få fat i bolden.
Spillerne er gået i omklædningsrummene til 10 min. halvleg ved stillingen 8-7 til Schweiz.

Halvleg:
Det er første gang at Dodji Hounou starter inde i en A-landskamp og det har han gjort meget overbevisende. René Kristensen spiller på wingen i dag, og er hele tiden farlig med løb ind i banen. Spillerne er så småt ved at komme på banen igen til 2. halvleg.

kl. 16.05:
Kampen er igang og der er ikke foretaget nogle udskiftninger på det danske hold. Jan Andersen åbnede halvlegen med at igangsætte et dansk angreb, men efter 2 faser blev bolden desværre tabt fremad i en løs klynge.

Kl. 16.10:
Der er spillet 11 min af 2. halvleg og stillingen er uændret 8-7 til Schweiz. De schweiziske forwards er ved at være noget frustrerede og der har været en del episoder med spark og slag. Desværre er dette endnu ikke blevet straffet af dommeren.

Kl. 16.15:
Efter 20 min. spil er stillingen uændret, men det er ikke nemt at være schweizisk forward. DK presser igen og igen og nu er kæden også kommet ind i kampen, med gode moves, der kører rundt med det schweiziske forsvar. De tackler dog stadig alt de har lært, men ser meget trætte ud over hele linien. Søren Brobyskov har igen været ude for blod (midlertidige erstattet af Kenneth Sørensen, som det retteligt også var første gang), men Søren er tilbage på banen. I 18. min. fik DK straffe efter at Sch. klynge igen brød sammen, men Morte Rune missede desværre sparket.

Kl. 16.25:
Efter 25 min. spil er DK blevet ramt af en sin-bin. Sch. full-back tabte bolden fremad på egen 5 m., hvorefter Ian Tulloch løber frem for at få bolden. Desværre glider Ian i sit løb samtidig med at modstanderen går ned på bolden. Således kommer Ian til at ramme deres full-back med et knæ (uforsætligt), hvilket dommeren altså vurderede var til gult kort.

Kl. 16.30:
Reuben Paniora er blevet udskiftet med Kasper Vad Pedersen. Som konsekvens af Ians sin-bin er Morten Rune rykket ned som full-back. René Kristensen er rykket fra wing til yder center (og dermed Richard Stephens som indercenter). Kasper Vad spiller på wingen.
Jens Aage Skare Nielsen er kommet på banen i 2. række i stedet for Jesper Jakobsen. Der er spillet 28 min. og stillingen er uændret 8-7 til Schweiz.

Kl. 16.35:
Ian Tulloch er tilbage på banen og DK har været under pres med Sch. klynge på vores 5 m. Sch. begik dog straffe, men Jan Andersen fik desværre ikke sparket til touch på dette. Der resterer godt 5 min. af kampen.

Kl. 16.45:
Kampen er fædigspillet og det lykkedes desværre ikke DK at få scoret yderligere, så Schweiz vinder kampen 8-7. Schweizerne brugte det meste af de sidste 5 min. på (ikke uforståeligt) at trække tiden og havde konstant en mand eller flere nede til behandling. Vi vender tilbage med en opsamling om ca. 20 min.

Kl. 17.30:
Så har vi hørt fra en noget frustretet landstæner. Douglas Langely (og holdet som helhed) er dybt skuffede over at det ikke lykkedes at udnytte de mange muligheder og omsætte spilovertag til forsøg. For mange tekniske fejl og skidte beslutninger gav sejr til Schweizerne, som også formåede at ødelægge meget af spillet. Jan Andersen blev kåret som kampens bedste danske spiller - i tæt konkurrence med Morten Conni Jørgensen. Douglas Langley fremhæver dog også Dodji Hounou, som spillede en flot kamp som klyngehalf.
Med dette ønsker vi rugby.dks læsere fortsat god weekend.

Information

Dansk Rugby Union
Idrættens Hus
Tlf: +45 62 65 61 26
Mail: info@rugby.dk

CVR nr. 25544234

Bank: Danske Bank, Forening Direkte, Holmens Kanal 2-12, 1092 København K.
Reg. nr.: 1551
Konto nr.: 3593 492427
Swift: DABADKKK
IBAN: DK2830003593492427
MobilePay: 45006

Forsidefotos: Daniel Storch

Vi anvender cookies til teknisk funktionalitet og for at forbedre brugervenligheden. Når du benytter vores hjemmeside, giver du samtykke til anvendelsen af cookies.