Rugby er for ALLE

Rugbyforalle 1 lilleI november måned besluttede en enig bestyrelse, at der fortsat skal være plads til alle i dansk rugby - inkl. transkønnede! Dette har afstedkommet en del debat på sociale medier - og senest et forslag til repræsentantskabet om at trække denne beslutning tilbage. Derfor følger her en kort orientering i håb om bred forståelse for en kompleks, men samtidig meget simpel, udfordring.

DRUs bestyrelse anerkender bekymringer i forbindelse med at tillade transkønnede i at deltage i kvindeturnering. Derfor vil der nu blive formuleret retningslinjer på området, så der ikke er tvivl om hvordan man opnår licens. Retningslinjerne vil læne sig på at dem, der er udarbejdet af RFU og vil bl.a. forudsætte min. 12 måneders hormonbehandling. Der er altså ikke tale om, at man frit kan skifte til en anden turnering uden at opfylde krav til hormonværdier. 

Det har aldrig været forbudt for transkønnede at deltage i DRUs turneringer, men nu har DRU (i lighed med mange andre unioner), valgt at udarbejde regler på området.
Rugby har altid været en sport med plads til alle, uanset størrelse. DRUs bestyrelse er overbevist om, at de nye retningslinjer vil sikre, at ingen hold vil opnå unfair fordele og at spillernes sikkerhed ikke kompromitteres. 

Vi er glade for, at der på det netop afholdte repræsentantskabsmøde, var fuld opbakning til ovenstående fra de deltagende klubber. 
Som Jimmy Knud Christensen, formand for CPH Wolves, bemærkede, så bliver transkønnede mødt af mange fordomme og modstand. Rugby kan være et fristed.

Vi er helt enige og vælger at være inkluderende fremfor udelukkende. Sådan er rugby!

Retningslinjer udsendes til klubberne og implementeres så snart de er helt på plads. Har man spørgsmål er man velkommen til at kontakte os.