Regelopdatering maj 2020

WR laws of the game

Slut med at score på stolpen! Dette og mere nyt om fortolkninger og præciseringer fra dommerudvalget. 
Vi sørger for at information bliver sendt direkte til klubber forud for sæsonstart (når dato for denne kendes). 

 

Regelændring:

Regel om scoring ved bunden af stolpepuden er fjernet og det er nu ikke muligt. Man kan kun score ved at trykke bolden ned i scoringsfeltet eller på scoringslinjen (se: https://laws.worldrugby.org/?law=8).

Regelfortolkninger: 

Under de nuværende omstændigheder holder World Rugby og Rugby Europe en serie workshops med dommer i hele Europa, hvori Alain Rolland uddyber retningslinjer fra World Rugby til alle dommere.
Fra den første workshop kom disse 4 fokus punkter:

  • Når en boldbærer er på jorden, må der ikke opnås mere ”grund” (flere meter) af spilleren ved at hun/han bevæger sig fremad på jorden (hvor naturligt momentum ikke bringer spilleren frem). Bevæger spilleren sig fremad på jorden, vil dette straffes (på linje med ingen dobbelt-bevægelse ved forsøg). Se video nr. 4 her under teksten ”Ball carrier must place or play the ball immediately” (Skotland mod Wales video efter 36 sekunder – spilleren bliver bragt til jorden men bevæger sig frem ved at rulle og modstanderen får ikke en fair chance for at konkurrere om bolden. Den kkstra bevægelse ved 40 sekunder vil blive straffet, ligesom man ser i World Rugby Sevens Series)
  • Mens en boldbærer er på jorden, må den første ankommende modspiller gå efter bolden og forsøge at vinde den inden en ruck opstår, og så længe spilleren holder sin vægt på sine fødder. Spilleren skal vise at hun/han bevidst forsøger at spille bolden. Hvis spilleren ikke kan lave en ”turnover”, fordi spilleren på jorden ikke giver slip med det samme, vil denne spiller blive straffet hurtigere end man har set indtil videre. Se afsnit 3 på siden video nr. 6 om ”jackler”, der viser teknikken man vil som dommer gerne belønner.
  • Spillere der ankommer for at rydde en modspiller væk fra bolden ved en tackling, skal tydeligt vise et ’drive’ ved at de holder deres skulder over deres hofter, og at de holder sig på deres fødder. Dommere vil kigge på hvorvidt spillerne laver et ”drive” eller et ”dive” (se videoen ved teksten ”Encourage arriving players to drive …” som viser eksempler på ”dives” der skal straffes).
  • Spillere der ankommer for at rydde en modspiller væk fra bolden ved en tackling, skal tydeligt komme fra en onside position – det vil sige, på linje med den bageste medspillere og ikke ind fra siden (se ”tackle gate” videoen som viser eksempler på hvad der skal straffes). Statistik viser, at denne forseelse i rucken ikke bliver fanget nok af dommer, og det vil der strammes op på.

Alle links er 1-4 er til: https://laws.worldrugby.org/?domain=9. Hvis du har problemer med at få adgang, kan det skyldes at linket åbner velkomstsiden som default. Kopier link ind når du er på laws.worldrugby.org – så skulle du komme ind det rigtige sted.

Der kan komme flere informationer i forlængelse af at de online workshops afholdes – og vigtige informationer vil udsendes løbende. Vi glæder os til at se jer på banen igen!

Links til information på engelsk: https://www.world.rugby/news/569171?lang=en og https://www.world.rugby/news/568557?lang=en