NYHEDER

Mød Junaire Brown - Danmark XVs nye landstræner

Junaire Brown lilleKampen mellem Danmark og Andorra bliver Juniare Browns første kamp som cheftræner for Danmark XV. Hans assistenter er Christopher Adby og Richard Groom. 

Vi har stillet Junaire et par spørgsmål forud for kampen mod Andorra lørdag den 1. oktober. 

 

 

Hvordan har det været at komme i gang med at være landstræner for Danmark XVs?

"Jeg trådte til som cheftræner efter at have stoppet i Mærsk. Mens jeg beslutter mig for mine næste professionelle skridt, besluttede jeg at kaste mig ud i rugby for at se, om det kunne være et muligt karrierevalg.

Danmark XVs havde tabt to vigtige kampe i de sidste par år for at rykke op. Begge nederlag var under frustrerende omstændigheder og ikke på grund af manglende indsats. Vi arbejder med at ændre vores tilgang og den måde vi spiller på, så vi undgår den følelse igen. 

Hvad er din vision for Danmark XV-programmet?

"’Go Forward!’ er vores tema og kampråb, både på og uden for banen. Jeg håber, at vi kan forbedre fagligheden og organiseringen af XV-mands rugby i Danmark og udvikle de yngre spillere. Landsholdet er et skridt op fra klubrugby, men klubrugby skal forbedres for at forbedre landsholdet. Spillere, der ikke er fit nok eller engagerede på klubniveau og ikke viser deres værd i DM-rugby, kan ikke pludselig forventes at præstere internationalt. Jeg håber, vi kan inspirere spillerne til at arbejde hårdere og hæve bundniveauet".

Hvordan ser du dansk rugby i øjeblikket?

"Der er et stort potentiale, men vi er nødt til at handle - og gerne hurtigt - for at udvikle spillet. Hvis vi ikke bevæger os fremad, risikerer vi at gå baglæns.

Vi skal sørge for, at alle, der ønsker at spille rugby, kan spille på det niveau, der passer til dem hver uge. Det er vigtigt at få spilletid hver uge, så du kan anvende sidste uges læring til næste uges spil og få kamphårdhed. Jeg håber, vi kan sikre, at spillere i klubber, der ikke har nok spillere, er i stand til at spille ugentligt - også selvom det betyder, at de spiller sevens eller ’tens’ på en mindre bane. Jeg håber, at vi kan genindføre rugby på regionalt niveau i løbet af 2023 for at få flere lige kampe i kalenderen. Dette, sammen med at afvikle velorganiserede lejre, er afgørende for at forbedre dansk rugby.

Vi har brug for flere tætte kampe i DM. Jeg kunne rigtig godt tænk mig at se mindst to spilledage om året, hvor de 46 bedste rugbyspillere i landet spiller i en kamp mod hinanden (uanset klub). Samtidig kunne alle de ikke inviterede spillere, blandt de 46, være i en pulje af spillere for at spille på det rigtige niveau for dem. En stor rugbydag, hvor der er grill, og familier og børn er med og ser på – en sådan dag kunne virkelig forbedre bevidstheden, inspiration og socialt samvær. Ideelt skulle kvinderne og ungdommen også være med i en sådan dag. Men en sådan dag vil kræve stor opbakning fra hele den danske rugbyfamilie. Frivillige er livsvigtige".

Har du nogle kommentarer til holdet til kampen mod Andorra?

"Det er meget spændende. Ulempen ved den store træningslejr i sidste weekend [17.-18. september - red.] var, at vi ikke har trænet sammen som 23. Men den store ’upside’ er en gruppe spændende nye spillere, der bringer optimisme og energi. Vi vil have syv debutanter i truppen. For at forstå kvaliteten i holdet skal vi bare se på de kvalitetsspillere, der ikke blev udtaget. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil træne hårdere og konsekvent spille bedre i DM for at blive udtaget næste gang. De mere erfarne spillere har en stor rolle at spille, og det bliver meget spændende at se, hvordan det hænger sammen".

Hvad er dine forventninger til kampene mod Andorra og Finland?

"Som nyt hold lægger vi ikke den store vægt på resultater. Jeg vil fokusere på at udvikle den proces og kultur, vi ved, vil give succes på lang sigt. Alle vil gerne vinde, men vi kan ikke sætte sejr frem for at gøre det, der vil gøre os succesfulde på sigt.

På trods af, at vi har mange nye ansigter på holdet og ’gamle’ spillere på nye positioner, er det vores teamwork, vi er stolte af. At være sammen i kun to dage gør dette til en stor udfordring for os. Samtlige rugby-værdier er vigtige - men vi håber, at vores sammenhold skiller sig ud".

Blå Bog
Født og opvokset i Sydafrika.
Flyttede til Danmark i 2009 ifm. arbejdet for AP Møller-Mærsk, som var arbejdsgiveren i 17 år.
Spillede for RK Speed fra 2009-2018, og har været cheftræner for Speed siden 2016.
Har været cheftræner for Danmark Sevens siden 2019, og fik i august 2022 ansvaret for Danmark XV. 
Gift med Nicola - de har sammen døtrene Lizzie på 10 år og Lexie på 8 år. 

Foto: Daniel Storch

Information

Dansk Rugby Union
Idrættens Hus
Tlf: +45 62 65 61 26
Mail: info@rugby.dk

CVR nr. 25544234

Bank: Danske Bank, Hunderup Afd., Munkerisvej 1, 5230 Odense M
Reg. nr.: 1551
Konto nr.: 3593 492427
Swift: DABADKKK
IBAN: DK2830003593492427
MobilePay: 45006

Forsidefotos: Daniel Storch

Vi anvender cookies til teknisk funktionalitet og for at forbedre brugervenligheden. Når du benytter vores hjemmeside, giver du samtykke til anvendelsen af cookies.