DRUs dommere tackler også corona!

Dommere aug 2019 web nu
Vi har alle været ramt af nedlukningen og har savnet rugby og kammeraterne. Det gælder selvfølgelig også DRUs dommere, der måske nok har være lidt ekstra alene under Corona. Ikke alle har en klub, men heldigvis har de hinanden! Derfor er tiden blev udnyttet til at forberede sig bedst muligt til at komme i gang igen.

 

Dommergruppen mødes digitalt hver 14. dag og gennemgår et aftalt lov-tema. Det giver mulighed for at sparre med hinanden, både ud fra konkrete oplevelser og andres erfaringer. De digitale møder er dermed med til at styrke den fælles forståelse og den linje, der dømmes efter på banerne.

DRU har nu fem dommer-coaches til rådighed, som kommer i aktion hurtigst muligt. De skal ud til kampe og støtte dommeren på banen samt hjælpe med den videre udvikling. Dette kan også gøres ved hjælp af videooptagelser af kampe, så her vil vi gerne høre fra klubber, der kan hjælpe med egne optagelser.

To dommere er i gang med at gennemføre World Rugby niveau 3, Mike Hawkins er i gang med World Rugby educator uddannelse og Diane Lintonbon, der er educator, er nu i gang med at videreuddanne sig til World Rugby trainer (som kan uddanne educators). Det er et stort løft for dansk rugby og vil være med til at styrke sporten. Stor tak til alle, for jeres tid og engagement.

DRUs dommere er omfattet af de samme Corona-retningslinjer som alle andre og har netop startet deres pre-season. Dommerne vil meget gerne ud i klubberne og træne med spillerne og vil kontakte klubberne direkte for nærmere aftale. Vi håber at I har plads til dem i træningsgrupperne, så alle bliver bedst muligt klædt på til sæsonstart.

Skulle der i klubberne være dommerkandidater, så hører vi naturligvis meget gerne fra jer.
Når vi kommer i gang igen, vil der blive brug for flere dommere end vi har – det er en udfordring som vi skal løse sammen.

Dommerne har deres egen side her på rugby.dk (dog under udvikling), hvor man også finder kontaktinformation. 

Foto: Daniel Storch