NYHEDER

DRU indstiller Oliver Hvass til Årets Fund

Dansk Rugby Union indstiller Oliver Hvass til titlen som Årets Fund 2021.

Årets Fund kåres hvert år af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken. Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris og vinderen offentliggøres i Politiken den 29. december. Der er hård konkurrencen om prisen, hvis tidligere vindere blandt andet omfatter Caroline Wozniacki, Daniel Agger og Viktor Axelsen. Skulle valget ikke falde på Oliver, så er vi i DRU meget glade for, at vi med indstillingen kan give det unge talent denne anerkendelse med på vejen. 
Læs indstillingen nedenfor. 

Oliver Hvass er 20 år og har i år fået debut på de danske Sevens og 15-mandslandshold. Det kommer faktisk ikke som en stor overraskelse for os, at Oliver er et kæmpe talent! Både Olivers far og mor har spillet rugby - Marcus Hvass (Olivers far) spillede i perioden 1994-2005 40 landskampe i den rød/hvide trøje.

Oliver var derfor heller ikke særlig gammel, før han begyndte at spille rugby. Herhjemme i Rugbyklubben Speed og siden også på Hartpury College i England. Oliver har været en del af DRUs talentprogram i flere år - blandt andet som en af de bærende kræfter på U19 Sevenslandsholdet.

Sportschef Mikael Lai Rasmussen: ”Oliver er en teknisk meget dygtig spiller. Han har et suverænt taktisk overblik på banen – og er hurtig”.

Oliver er 184 cm høj og vejer 85 kg. Modsat Marcus, der spillede center, er Oliver i kraft af hans hurtighed rykket lidt længere ud i kæden, som wing på 15-mandslandsholdet. Samme kvaliteter gør også Oliver til en dygtig Sevensspiller – med udtagelse til EM i juli måned.

Selv siger Oliver, at det er sammenholdet, der er vigtigst for ham i rugby, men at han i bund og grund bare elsker alt ved sporten. Det er vi glade for og ser frem til at følge Olivers videre rejse i dansk og international rugby.

Information

Dansk Rugby Union
Idrættens Hus
Tlf: +45 62 65 61 26
Mail: info@rugby.dk

CVR nr. 25544234

Bank: Danske Bank, Hunderup Afd., Munkerisvej 1, 5230 Odense M
Reg. nr.: 1551
Konto nr.: 3593 492427
Swift: DABADKKK
IBAN: DK2830003593492427
MobilePay: 45006

Forsidefotos: Daniel Storch

Vi anvender cookies til teknisk funktionalitet og for at forbedre brugervenligheden. Når du benytter vores hjemmeside, giver du samtykke til anvendelsen af cookies.