Licensbehandling

LICENSANSØGNING FOR SENIOR HERRER & KVINDER

SPILLERLICENS / PLAYER LICENSE
Der kræves spillerlicens for at deltage i DRUs seniorturneringer. Licensregler fremgår af de respektive turneringersreglementer. En spillerlicens koster 200,00 kr. pr. licens, og før hver sæsonstart skal licensen fornyes.

Det er ikke en kompliceret proces at søge licens, men det kan godt være lidt uoverskueligt for en ny licensansvarlig. Derfor har vi her forsøgt at samle lidt praktisk information her, så opgaven forhåbentlig bliver lidt lettere at gå i gang med. 

Man skal være fyldt 18 år for at opnå seniorlicens. Der er ikke mulighed for dispensation i mændenes turnering. I kvindeturneringen kan der søges dispensation fra det fyldte 16. år.

Vi har 3 muligheder for at søge licens:

  1. Fornyelse af licens (hvis man har haft licens sidste sæson)
  2. Licens til en ny spiller
  3. Licens til en spiller der tidligere har spillet i et andet land/union

BEMÆRK, at før sæsonstart skal alle licenser gentegnes, hvis der fortsat ønskes licens og man vil være sikker på at spilleren/spillerne kan stille op ved sæsonstart. Der kan søges nye licenser hele året og der er normalt kort behandlingstid (max 14 dage). 

FORNYELSE AF LICENS / RENEWAL
Fornyelse af licens (hvis man har haft licens i sidste sæson) foretages ved at trykke på knappen herover.

LICENS NY SPILLER / NEW PLAYER
Når en ny spiller kommer til klubben, skal han/hun udfylde et DRU licensansøgningsskema. Dette skal underskrives af både spiller og klub. Før ansøgningen sendes til DRU via rugby.dk, skal spilleren bestå Rugby Ready. Når spilleren har bestået, skal han/hun sørge for at klubben får diplom, så det kan vedlægges ansøgningen til DRU.

Rugby Ready-testen er et krav, da den sikrer at nye spillere har forstået de grundlæggende rugbyregler samt regler omkring sikkerhed. Men det er altid klubbens ansvar, at nye spillere ikke kommer i kamp, før de er klar. 

BEMÆRK, at hvis spilleren tidligere har spillet i en anden union, bedes du vælge knappen "Licens - Unionsskifte".

Licensansøgning til ny spiller foretages ved at trykke på knappen herover.

LICENS - UNIONSSKIFTE / CHANGING OF UNION
Man må ikke have licens eller være registreret i mere end en union ad gangen. Så hvis en spiller tidligere har spillet i fx England, så kræver det at der vedhæftes et udfyldt skema fra World Rugby (World Rugby Clearance). Dette vedhæftes til licensansøgningen.

Licensansøgning til spiller som har spillet i en anden union foretages ved at trykke på knappen herover.

YDERLIGERE INFORMATION 
Man kan ikke have licens i mere end en klub. Ved klubskifte anføres den tidligere danske klub og herfra behandler DRU klubskiftet (ved at kontakte den tidligere klub for tillladelse til klubskifte). Bemærk at ved klubskifte i Danmark, så låses spilleren til den nye klub i 30 dage. 

Der er ikke krav om ny Rugby Ready for spillere der skifter til anden dansk klub. 

Når I har tjekket at alt er udfyldt, vedlægges de relevante skemaer licensansøgningen på rugby.dk. Har en spiller været registreret i anden union (eller anden dansk klub), så sørger DRU for at indhente de fornødne tilladelser. 
Husk at ansøgningen skal være underskrevet af både klub og spiller. Det betyder altså, at dokumentet skal udskrives. Herefter er det fint at tage et billede af ansøningen og vedhæfte ansøgningen. 

Er der spørgsmål til licensprocedurer er man naturligvis meget velkommen til at kontakte DRUs administration.

Nederst på siden er der direkte links til relevant information og dokumenter. 

Information

Dansk Rugby Union
Idrættens Hus
Tlf: +45 62 65 61 26
Mail: info@rugby.dk

CVR nr. 25544234

Bank: Danske Bank, Forening Direkte, Holmens Kanal 2-12, 1092 København K.
Reg. nr.: 1551
Konto nr.: 3593 492427
Swift: DABADKKK
IBAN: DK2830003593492427
MobilePay: 45006

Forsidefotos: Daniel Storch

Vi anvender cookies til teknisk funktionalitet og for at forbedre brugervenligheden. Når du benytter vores hjemmeside, giver du samtykke til anvendelsen af cookies.