Rugbyfamilien - frivillig i dansk rugby

Som aktiv i rugby bliver du hurtigt en del af den nationale og globale rugbyfamilie - og en del af det netværk som rugby også er. 

DRU er en del af Danmarks Idrætsforbund og vores klubber er funderet i den danske foreningsmodel, som bygger på frivillighed og sportens værdier. 

Vi håber at du som aktiv spiller/dommer og som frivillig leder/forældre bliver glad for at være en del af den danske rugbyfamilie!

Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet en lang række materiale og værktøjer, som kan bruges af alle frivillige/klubber uanset sport. 

Se DIFs værktøjskasse for direkte og gratis adgang til al materialet. Vi anbefaler at alle klubber udpeger en frivilligansvarlig (foreningslivets svar på en HR afdeling). Her kan DIF også hjælpe Jer i gang. 

En frivilligansvarlig har det overordnede ansvar for, at frivilligheden i klubben fungerer – eller sagt på en anden måde, at de frivillige i klubben trives. Herunder er fem områder, som den frivillig-ansvarlige kan tage fat på:

  • Skabe overblik over opgaverne: Hvilke opgaver er der brug for frivillige til i klubben, hvor mange og hvad skal de frivillige kunne?
  • Finde frivillige: Måske skal klubben slå de frivillige ’stillinger’ op? Eller prikke forældrene på skuldrene?
  • Organisere hverdagen: Når opgaverne i klubben er beskrevet og fordelt bliver det nemmere og sjovere at være frivillig.
  • Pleje og anerkende de frivillige: Anerkendelse i form af skulderklap eller et ”tak” betyder meget for de fleste.
  • Gøre frivillige endnu bedre: tilbyd kurser og uddannelser, eller hjælp dem med at udvikle nye sider af sig selv gennem nye opgave i klubben

Alle DRUs klubber er afhængig af frivillige personer til at varetage en lang række opgaver i klubben. De personer er derfor den vigtigste ressource vi har -  og det er vores fornemmeste opgave at sikre, at det er en god oplevelse at være en del af rugbyfamilien!