Frivillig

Rugbyfamilien - frivillig i dansk rugby

Som aktiv i rugby bliver du hurtigt en del af den nationale og globale rugbyfamilie - og en del af det netværk som rugby også er. 

DRU er en del af Danmarks Idrætsforbund og vores klubber er funderet i den danske foreningsmodel, som bygger på frivillighed og sportens værdier. 

Vi håber at du som aktiv spiller/dommer og som frivillig leder/forældre bliver glad for at være en del af den danske rugbyfamilie!

Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet en lang række materiale og værktøjer, som kan bruges af alle frivillige/klubber uanset sport. 

Se DIFs værktøjskasse for direkte og gratis adgang til al materialet. Vi anbefaler at alle klubber udpeger en frivilligansvarlig (foreningslivets svar på en HR afdeling). Her kan DIF også hjælpe Jer i gang. 

En frivilligansvarlig har det overordnede ansvar for, at frivilligheden i klubben fungerer – eller sagt på en anden måde, at de frivillige i klubben trives. Herunder er fem områder, som den frivillig-ansvarlige kan tage fat på:

  • Skabe overblik over opgaverne: Hvilke opgaver er der brug for frivillige til i klubben, hvor mange og hvad skal de frivillige kunne?
  • Finde frivillige: Måske skal klubben slå de frivillige ’stillinger’ op? Eller prikke forældrene på skuldrene?
  • Organisere hverdagen: Når opgaverne i klubben er beskrevet og fordelt bliver det nemmere og sjovere at være frivillig.
  • Pleje og anerkende de frivillige: Anerkendelse i form af skulderklap eller et ”tak” betyder meget for de fleste.
  • Gøre frivillige endnu bedre: tilbyd kurser og uddannelser, eller hjælp dem med at udvikle nye sider af sig selv gennem nye opgave i klubben

Alle DRUs klubber er afhængig af frivillige personer til at varetage en lang række opgaver i klubben. De personer er derfor den vigtigste ressource vi har -  og det er vores fornemmeste opgave at sikre, at det er en god oplevelse at være en del af rugbyfamilien!

Information

Dansk Rugby Union
Idrættens Hus
Tlf: +45 62 65 61 26
Mail: info@rugby.dk

CVR nr. 25544234

Bank: Danske Bank, Forening Direkte, Holmens Kanal 2-12, 1092 København K.
Reg. nr.: 1551
Konto nr.: 3593 492427
Swift: DABADKKK
IBAN: DK2830003593492427
MobilePay: 45006

Forsidefotos: Daniel Storch

Vi anvender cookies til teknisk funktionalitet og for at forbedre brugervenligheden. Når du benytter vores hjemmeside, giver du samtykke til anvendelsen af cookies.