webdesign af webbureau onlineBRAND

Skolerugby

SKOLERUGBY i Danmark

Skolerugby er et tilbud til alle skoler og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Formålet med skolerugby projektet er, at skolebørn i alderen 8-15 år kommer til at prøve spillet og være aktive sammen på en sjov og anderledes måde.  

Eleverne vil også lære de grundlæggende værdier i spillet – for rugby er meget mere end tacklinger, store drenge og løb med en oval bold. Spillet bygger på passion, sammenhold, respekt, disciplin og fairplay. Værdier der kan være med til at udvikle gode sociale kompetencer via et skolerugby projekt.

Skolerugby i Danmark har eksisteret i mange år, men kun lokalt hvor de enkelte rugbyklubber selv har stået for organisering og undervisning. Siden 2013 har vi arbejdet med vores klubber om at sammensætte et ens og målrettet tilbud til skolerne.

I 2014 får alle involverede skoler derfor den samme undervisning og ikke mindst mulighed for at prøve deres færdigheder af mod andre skoler rundt om i landet. Samtidig vil vi udnytte folkeskolereformen der træder i kraft fra august 2014. Denne giver god mulighed for at lave et frugtbart samarbejde mellem folkeskolen rugby.

Forløb

Skolerne får mulighed for at vælge mellem to forløb.

Eleverne får to undervisningsmoduler af lokale klubtrænere og spiller med i, først en regional turnering, og hvis de kvalificerer sig, i en landsdækkende turnering. Dette tilbud gælder alle skoler og institutioner.

Eleverne får seks undervisningsmoduler, hvoraf to foregår i den lokale klub. Trænerne, der er specielt uddannet af DRU, vil varetage undervisningen og derudover uddanne skolelærerne til selv at kunne undervise i rugby. Skolerne spiller ligeledes med i først en regional- og dernæst en landsdækkende turnering. Der udvælges i første omgang 7-10 skoler rundt i landet til dette forløb.

Kontakt DRUs udviklingskonsulent for mere information og aftaler.