webdesign af webbureau onlineBRAND

Player Welfare

Keep rugby cleanPlayer Welfare er den samlede betegnelse for alle forhold, der omhandler spillernes sikkerhed og sundhed.

Der findes en række online redskaber, som det anbefales at alle seniorspillere gennemgår som led i deres træning.

World Rugbys materiale er samlet på hjemmesiden: www.playerwelfare.worldrugby.org. Der er en lang række vigtige redskaber i forhold til bl.a. hjernerystelse (recognise and remove), rugby førstehjælp samt anbefalinger og forskningsresultater. Dette materiale bør være på enhver træners læseplan.

Danmarks Idrætsforbund har også lavet materiale i forhold til hjernerystelse, det er samlet på hjemmesiden: www.sportshjernerystelse.dk. Her er materialet naturligvis på dansk og der findes en række værktøjer, der kan bruges af både klubber, trænere og forældre. 

Player Welfare omhandler endvidere områderne Anti Doping og Matchfixing. Det er vigtigt at spillere, trænere og ledere holder sig opdateret med de gældende regler, så man undgår kedelige overtrædelser og udelukkelse. 

Anti Doping Danmark udgiver hvert år folderen "Anti Doping og mig". Folderen er et vigtigt værktøj for alle spillere - og dermed også for klubberne. Her kan man få information om dopinglisten, dopingkontrol, rettigheder, dispensationer og meget mere. ADD har desuden en gratis app, der hjælper dig med at kende og overholde dopingreglerne. Det er et super værktøj, der nemt gør det muligt at tjekke lægemidler før de indtages. Se mere på www.antidoping.dk.
Du skal være opmærksom på at der i 2015 er indført nye antidopingregler. Læs mere her.

Matchfixing er et stigende problem i international idræt. Matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd undergraver idrættens værdier og kan udvikle sig til en alvorlig trussel mod idrætten. Som medlem af DIF og World Rugby gælder de samme regler for rugby, som for alle sportsgrene i Danmark og som for alle rugbyunioner i verden. Alle med berøring til dansk rugby er derfor underlagt disse regler, som det er vigtigt at være bekendt med. Se DIFs hjemmeside for området her og World Rugbys her.