webdesign af webbureau onlineBRAND

Rugbyfamilien - frivillighed i dansk rugby

Dansk Rugby Union vedtog i 2015 en frivillighedsstrategi som del af DRUs samlede udviklingsplan. Se begge dokumenter her.

Vi forsøger at samle og linke til en lang række værktøjer, der kan være med til at rekruttere og fastholde frivillige i rugbyfamilien.

Det bedste sted at starte er hos Danmarks Idrætsfordbunds og deres værktøjskasse for klubledere. Start med at tage testen på siden, den vil give et godt indblik i hvor der skal sættes ind først. Herefter er der hjælp at hente indenfor kategorierne: ledelse og organisering, rekruttering og fastholdelse samt synliggørelse og anerkendelse.

Materialet findes også i vores egen værkøjskasse her på siden. Her deler vi alt det gode materiale vi støder på. Vi modtager meget gerne materiale fra klubberne, som kan være til inspiration og hjælp i hele rugby Danmark. I forbindelse med repræsentantskabsmødet i 2015, hvor frivillighedsstrategien var på dagsorden, afholdt man en brainstorm blandt deltagerne. Resultatet ligger i stikordsform i værktøjskassen.

Alle danske rugbyklubber har en kontaktperson direkte i DRUs bestyrelse. Tæt kontakt mellem klubber og union er med til at styrke kommunikationen og den gensidige forståelse - og med til at vi arbejder i samme retning. DRUs bestyrelse har også en udpeget frivillighedsansvarlig, Anni Steffensen.

Klubudvikling er også en del af udviklingskonsulentens ansvarsområder. Det er altid en god idé, at søge råd og vejledning hos Preben Rasmussen.

For kontaktinformation til bestyrelse og ansatte se her.