webdesign af webbureau onlineBRAND

Historisk sejr over Estland

DANvEST 2018 1 web

Måltavlen på Odense Atletikstadion gik i stå ved stillingen 99-5 efter 70 min. Men det gjorde de danske spillere ikke og leverede den største danske sejr i DRUs historie med 127-5 sejr over Estland. Dagens helt store spiller blev Cassius Dechamps, der i hans debut for Danmark scorede 42 p (16 spark og 2 forsøg) og efterfølgende også blev kåret som kampens bedste spiller. 
Dermed blev to rekorder fra 1987 slettet. Dengang vandt Danmark 100-0 over Finland til NM i Sverige - og Frank Ekstrøm (RK Speed) scorede 40 p.

Estland skal have stor ros for kampen. Det var op ad bakke fra start, men de estiske spillere fortsatte ufortrødent og kæmpede med det man havde. Desværre var holdet blevet ramt af et par afbud og også landstræneren var forhindret i at deltage. Vi ønsker held og lykke i de kommende kampe.

Omvendt rart var det at være dansk på dagen. Flere spillere spillede sidste hjemmelandskamp og fik sat et flot punktum foran publikum i Odense. Andreas Robertson, Rasmus Dufke og Johannes Mackeprang tager en sidste kamp i Finland om 14 dage, men vi får dem formentlig ikke at se på dansk grund igen (i landsholdssammenhæng). Der skal lyde en stor tak for indsatsen herfra. Det er tre markante profiler både på og udenfor banen, som bliver svære at komme efter.

Men netop generationsskiftet synes at være sikret, da flere unge spillere fik debut i Odense. Udover Cassius, var der også debut til Anders Mindstrup Hagelin og Thorbjørn Vestergaard, der kommer fra sidste års U18 landshold - og fik en rar start seniorlandsholdet. Tillykke til alle 3 og til ARKs Kenneth Rasmussen, der var dagens 4. debutant. 

Lørdagens resultat er den 15. største sejr for et landshold i officiel kamp og at 42 p. placerer Cassius Deschamps på en delt 9. plads (med Matt Rogers fra Australien) på listen over flest scorede point. Se artiklen hos World Rugby her.

Tak til RC Odense og Odense Idrætspark, der som altid havde sørget for fine rammer til kampen. Og tak til de mange frivillige, der har en aktie i den store dag med en super indsats omkring kampen. Der var ikke publikumrekord i Odense, men støtten var varm og højlydt som altid. 

Kampen kan genses på rugbyeurope.tv eller Zibrasport.dk.

Danmark v Estland, lørdag den 28. april
Resultat 127-5 (59-0)

Danske points scoret af:

Cassius Deschamps 42
Mikkel Andresen 15
Andreas Robertson 10
Johannes Mackeprang 10
Joshua Jensen 10
Emil Svinth Aagaard 10
Christian Philp Jørgensen 5
Vladimir Nbailo 5
Kenneth Rasmussen 5
Kenny Nielsen 5
Lars Håkonsson 5
Christian Melgaard 5

Uagtet det flotte danske resultat, så ændrer det ikke ved at Luxembourg tager førstepladsen i puljen, da de hjemme vandt 35-16 over Norge.
Det bliver formentlig Sverige eller Letland, der bytter plads med Luxembourg fra Conference 1 Nord. Hvorvidt Estland rykker ned og bytter med vinderen af udviklingspuljen er usikkert. 

Danmarks sidste kamp i puljen er mod Finland, lørdag den 12. maj i Helsinki.

Foto: Daniel Storch. Vi deler flere af Daniels fantastiske fotos på vores Facebookside i ugens løb.