webdesign af webbureau onlineBRAND

Fra VM finale i Irland til kampen om Sagasværdet i Norge

Joy Neville dommer

Når Danmark møder Norge, den 28. oktober på Bislett i Oslo, bliver det med Joy Neville som dommer. Joy Neville er professionel irsk dommer og dømte VM finalen mellem England og New Zealand i sidste måned. Så nok er det historisk at en kvindelig dommer skal dømme en herrelandskamp, men vi er nu mest af alt begejstrede for at kampen mod Norge dømmes af en super kvalificeret dommer. Læs pressemeddelelse nedenfor. 

Rugby Europe har udpeget 2 kvindelige dommere til mændenes EM turnering i rugby.

Irske Joy Neville skal dømme Norge v Danmark i på Bislett i Oslo, den 28. oktober.

Joy Neville er professionel Irish Rugby Football Union (IRFU) dommer og dømte kvindernes VM finale så sent som i august måned.

Udpegelsen har skabt store overskrifter, da det er første gang nogensinde at en errelandskamp dømmes af en kvinde.

Selvom vi herhjemme har haft kvindelige dommere i vores bedste herrerække i årevis, forstår vi naturligvis godt at det skaber medieinteresse, når en kvinde skal dømme en herrelandskamp.

Vi er glade for at en af de udvalgte kampe er vores - og at vi dermed bliver en lille del af et vigtigt kapitel i rugbyhistoriebøgerne. Samtidig er det en kæmpe bonus, at vi får en professionel dommer til kampen!

Sportschef Mikael Lai Rasmussen: ”Jeg er begejstret for at vi får en super kvalificeret dommer med stor erfaring på allerhøjeste sportslige niveau. Dommerens køn, religion eller farve er aldeles underordnet”.
Landsholdets kaptajn Johannes Mackeprang er enig og tilføjer med et smil: ”Jeg skal nok lige øve mig i at sige ”yes, ma’am” i stedet for ”yes, sir””!

Inden kampen mod Norge spiller Danmark hjemme mod Luxembourg. Kampen spilles på Odense Atletikstadion, lørdag den 14. oktober kl. 16.00.

Danmark indledte søndag efterårssæsonen med 10-18 sejr over Sverige i en testkamp i Malmø. Det er første gang i 16 år, at Danmark slår de blå-gule rivaler – hvilket naturligvis giver masser af god energi frem mod efterårets to EM kampe.

For yderligere information:

Pressemeddelelse hos Rugby Europe med beskrivelse af de to nye Rugby Europe dommere:

http://www.rugbyeurope.eu/two-female-referees-appointed-run-mens-international-games-first-time-ever

Omtale på BBC sport med citat fra Nigel Owens, an af rugbysportens mest anerkendte dommere

http://www.bbc.com/sport/rugby-union/41406237?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_sport&ns_source=facebook&ns_linkname=sport

Joy Neville på twitter:

https://twitter.com/JoyNevilleRef

Foto ovenfor: James Crombie for inpho.ie. 

Husk at du kan følge landsholdet på vores sociale platforme: RUGBYdk.