webdesign af webbureau onlineBRAND

Lynets ungdomssucces

Aalborg BU 2014 1Jacob Steensbøl er ungdomsformand i Aalborg Rugbyklub Lynet, hvor man på kun 2 år har fået genetableret en velfungerende ungdomsafdeling. Vi har bedt Jacob om at beskrive forløbet til inspiration for andre. Læs mere her.

 

Det er den 12. august 2014. Et større regnvejr har lige passeret rugbyklubben, men solen skinner og der står en 10-12 forventningsfulde børn der er mødt op til den første træning efter sommerferien.

Ungerne løber på banen,  imens går jeg rundt blandt forældrene, snakker og hører  hvordan deres sommer har været , alt imens ungerne træner i baggrunden. Med et skuer jeg ned på banen, der op ad den ene stolpe sidder der en mørkhåret pige og sender det største smil og råber HEJ.. der gik lige et sekund eller to før jeg sender et stort smil tilbage og siger Hej Katrine … og velkommen tilbage , godt at se dig.

Vi snakker her om en pige på en 10-11 år , der sidste år efter et par træninger kommer til skade med et dobbelt benbrud. Men er igen mødt op til træning, i hendes hvide rugby landholdstrøje , som hun sidste år fik tilsendt af vores udviklingskonsulent Preben Rasmussen.

Så er det her man stolt kigger ude over banen og ser alle glade børn der løber rundt  og tænker …. er det virkelig det her, vi har opnået på få år i Aalborg Rugbyklub.

For få år siden stod Aalborg Rugbyklub uden ungdomsafdeling og vi var nogen stykker der stod og snakkede om at nu måtte vi gøre noget … Et år tidligere var Karel Alders begyndt at træne et par drenge, jeg stod på sidelinjen og var faktisk imponeret af hans tålmodighed og vilje til at møde op gang på gang og kun træne de 2-3 stykker der var.  Jeg havede selv en knægt på 10 år , som jeg spurgte om det ikke var noget for ham, det ville han gerne og han tog en kammerat med .

Der gik ikke længe før snakken i klubben gik og tidligere (og meget gamle medlemmer) , tog kontakt til os. De havde også nogen drenge på den alder der ville prøve. Når en dreng så har prøvet det, tager han jo så en kammerat med . Vores tidligere kiwi spiller , Jason Jones, meldte sig også på banen som træner .

Nu står Aalborg Rugbyklub d.d. med en ungdomsformand og 2 trænere , en stærk forældre gruppe, et team der supplerer hinanden rigtig godt.. samt en god bestyrelse.

Men vi ville gerne skridtet lidt videre og tog kontakt til DRU s udviklingskonsulent Preben Rasmussen , for at få nogen idéer , inspiration og noget støtte i hvordan vi kunne udvikle vores ungdomsafdeling lidt mere.

I foråret 2014 , startede klubben så med at tage kontakt til de nærliggende skoler for at høre om de var intresseret i at deltage i en skoleturnering. Vi har fået samarbejde op at køre med 4 skoler , som vi i foråret var ude at træne , med stor support fra vores seniorafdeling. ..

Det er så her vi står nu 2 år efter , ca. 15 børn der elsker at kommer til træning , et dejligt træner team , og en skole turnering mellem 4 skoler .. der skal afholdes fredag den 5. september

Hvor langt er vi mon om 2 år  ????

Jacob Stensbøl
Ungdomsformand Aalborg Rugbyklub