webdesign af webbureau onlineBRAND

Rugbyefterskole ansætter ekspert

SvankjrSvankjær Efterskole har ansat U18 landstræner Steve Atkins til at forestå rugbytræningen fra skoleåret 2014/2015. Læs mere i den pressemeddelese, som vi har modtaget fra skolen.

 

Svankjær Efterskole i samarbejde med U18 landstræner Steve Atkins

Svankjær Efterskole har allerede efter et år med rugby som liniefag, oplevet stor interesse for at kombinere efterskolelivet med rugby. Til skoleåret 14/15, er der indskrevet rugbyspillere fra bl.a. det danske U18 landshold og fra de danske mestre CSR/Nanok fra København, fra Holstebro og senest er der også kommet to tilmeldinger hele vejen fra Spanien, hvor en af drengene spiller på det spanske U16 landshold.

Derfor har efterskolen, der ligger midt i Nationalpark Thy, indgået et samarbejde med U18 landstræneren i rugby, Steve Atkins. Steve er bredt kendt i de danske rugbykredse, da han udover landstrænerjobbet også er strength and conditioning coach for Elitecentret i Dansk Rugby Union, har spillet på det danske landshold, og været professionel rugbyspiller på højeste niveau i både Australien og Frankrig.

Rugby is like life

Thomas Arvad Meier, forstander på Svankjær Efterskole er utrolig glad for samarbejdet med Steve Atkins. ”Steve er det helt optimale valg for os, da han kan tilbyde den helt rigtige professionelle indstilling, som passer perfekt i den elitesatsning vi har gang i”. Steve Atkins bliver ansat til næste skoleår, hvor han udover træningen på rugbybanerne, skal sørge for at efterskolens ridesport elever kommer i bedre form, med fokus på funktionel styrketræning og desuden skal Steve indgå i det øvrige liv på efterskolen.

Svankjær Efterskole er Danmarks eneste efterskole med rugby som liniefag. Dette har været en stor succes for efterskolen. Det første år har budt på en flok drenge og piger, som har været utrolig lærevillige, hvilket i efteråret 2013 resulterede i DM bronze medaljer i danmarksturneringen i rugby. Det er en bedrift, der er bemærket i alle klubber og Dansk Rugby Union, som har stået i kø med roser til Svankjær Efterskoles tiltag med rugby på skoleskemaet. Som en skolens elever, Mike Christensen fra Mors siger: ”Du udfordrer dig selv. Både fysisk og psykisk. Du har sat dig selv på prøve, og det er en dejlig følelse.”