webdesign af webbureau onlineBRAND

Fra skolerugby til landshold på 4 år

Thorbjrn Vestergaard v FIN 2019 web

Thorbjørn Vestergaard er DRUs kandidat til titlen som Politikens Årets Fund 2019.

Fra skolerugby til landshold på 4 år – det er Thorbjørns utrolige rugbyrejse.

 

Det var på Sølystskolen i Egå, at Thorbjørn først blev præsenteret for skolerugby i et samarbejde med ”Ung i Aarhus”. Det viste sig at være et helt perfekt match og efter et par år i Aarhus Rugby Klub er den unge klyngehalf nu på kontrakt i SCO Rugby Club Angers i Frankrig, hvor han starter inde på klubbens førstehold (Federale 3. division).

På vejen fra Sølyst til Angers har Thorbjørn repræsenteret Danmark U18 på både 15-mands- og Sevenslandshold og i foråret 2018 fik Thorbjørn debut for Danmark XV. Det er siden blevet til 9 landskampe og i år blev Thorbjørn så også udtaget til senior Sevenslandsholdet.

Som klyngehalf er Thorbjørn ikke blandt de største spillere på banen, men det har dog ingen betydning for de hårde og præcise tacklinger og det store overblik.

DRUs sportschef Mikael Lai Rasmussen beskriver Thorbjørn som en spiller med et stort drive for hele tiden at udvikle sig og med et højt teknisk niveau. Thorbjørns skifte til fransk rugby vil uden tvivl vil være med til at fremme denne udvikling.

Vi er meget glade for med denne indstilling at kunne præsentere en spiller, som vi glæder os til at se meget mere til i dansk og international rugby.

Foto: Daniel Storch