webdesign af webbureau onlineBRAND

Postkort fra London

Olivia CSR

Olivia Nyenstad spiller rugby hos CSR (og i barndomsklubben Hundested). Men et au pair ophold har åbnet nye muligheder i England og Olivia træner nu med hos Saracens.
Læs om Olivias møde med engelsk rugby her. 

"Da jeg for 1 måned siden flyttede til London var det primært for at tage mit rugby til et højere neveau. Jeg havde dog på ingen måder forestillet mig, at jeg så hurtigt ville få chancen for at boltre mig med de helt store. Allerede efter 1 træning i Hackney RK, den lokale klub, introducerede pigerne fra holdet mig til deres tidligere kaptajn og nuværende Saracens spiller. Hun havde hørt om min træning med Hackney og var imponeret. Hun foreslog jeg kom forbi Saracens og prøvede det af. Jeg følte mig på ingen måder klar, da jeg lige har været ude med skade i 6 måneder og min fysiske form halter et godt stykke efter, men undskyldninger er der nok af og har altid fået fortalt at man kun udvikler sig uden for sin komfortzone, så så dette som en kæmpe mulighed, der ville være synd og skam at afslå.

Min første træning var absolut forfærdelig. Jeg ankom til Allianz park og blev mødt af mange kendte ansigter inden for kvinderugby – indrømmet, jeg var starstruck. Det hjalp bestemt ikke på min nervøsitet. Jeg var millimeter fra at kaste op, formåede ikke at lave en ordentlig pasning den første halve time af ren rysten og min vejrtrækning var så heftig, at træneren spurgte om jeg var okay. I sådanne situationer er jeg lykkelig for at leve i 2017 med FaceTime og en beroligende mor. Det er så vildt og overvældende, at jeg som lille pige drømte om at spille for Danmark og så pludselig stå over for en klub med et endnu større potentiale, der tilmed bliver repræsenteret af spillere som Claire Allan, Charlotte Clapp og Vickie Fleetwood.  

XV sæsonen er stadig i gang og da jeg kun har spillet Sevens siden jeg rykkede op i seniorrækken, regner jeg ikke med en cap denne sæson, men satser i stedet på Sevens sæsonen, som starter i Juni. Det er muligvis en smule for optimistisk med en plads på holdet - selvom Sevens er min stærke side. De andre piger er så sindssygt dygtige og det har været en kæmpe omvæltning at komme fra et hold i DK bestående at helt grønne piger og med en hat som erfaren spiller og leder, til pludselig at være nederst i hierarkiet. Men man har vel lov at håbe.

Jeg kæmper i hvert fald en brag kamp og træner hårdt for min, forhåbentlig kommende, plads på holdet. Rugbytræning 3 gange om ugen, kamp hver weekend og så er der alt det løse som gameanalysis, recovery, conditioning, fitness, core skills practice, physio osv. ved siden af, så der er nok at se til.

Selvom jeg ikke skulle blive udtaget til Sevenssæsonen heller, så ville jeg ikke være denne oplevelse foruden. Jeg udvikler mig hver dag, min spilforståelse er en helt anden og skillmæssigt har jeg virkelig suget teknikker til mig. Uanset hvordan denne sæson ender, kommer jeg ud på den anden side som en klart forbedret version af mig selv.

Måden der bliver tænkt rugby på herover er så merkant anderledes end i Danmark, at jeg nærmest har lært at spille et helt nyt spil. Det er lidt som at sammenligne Union med League.

Jeg rejser stadig hjem til Danmark i turneringsweekenderne og spiller med tøserne fra Christianshavn, og det nye Hundestedhold får også en hjælpende hånd når de har brug for det, da det jo er min barndomsklub.

En opfordring til alle piger og kvinder i DK om at starte til rugby, og alle herrerne til at hive deres kærester, søstre og veninder med på banen er hermed givet. Tænk hvis XV kvinderugby blev en realitet i DK, det ville være helt fantastisk."

Foto: Daniel Storch