webdesign af webbureau onlineBRAND

På valg til europæisk toppost

JSN 2015 BU

I weekenden afholder Rugby Europe kongres i Paris, hvor der blandt andet skal vælges ny hovedbestyrelse (Board of Directors). Dette sker i forlængelse af at Rugby Europe har fået nye vedtægter og hovedbestyrelsen erstatter den tidligere Excecutive Committee. Blandt kandidaterne på valg er DRUs formand, Jens Aage Skare Nielsen.

I henhold til de nye vedtægter skal Rugby Europes Board of Directors bestå af min. 7 og max. 17 medlemmer. Alle medlemmer skal vælges i Paris og flere af de nuværende ExCo medlemmer opstiller naturligvis også til Board of Directors. Vi formoder at forsamlingen vil blive enige om en sammensætning med 12-15 medlemmer af bestyrelsen - og at der bliver hård kamp om pladserne. 

Rugby Europes formand er også på valg, men her er der ingen modkandidater - så rumænske Octavian Morariu bliver genvalgt. 

Valget finder sted lige før frokost i morgen fredag - og resultatet annonceres fredag eftermiddag. Vi følger naturligvis valget tæt og håber at der bliver plads til en dygtig, dansk formand.

I forbindelse med valget har DRU udsendt en præsentation af Jens Aage Skare Nielsen til alle øvrige formænd. Her beskrives de mål, som Jens Aage vil arbejde mod, skulle han modtage valg på fredag:

  • To support, strengthen and protect the core values of the game in everything we do, on and off the pitch.
  • Help drive the strategic development plan of Rugby Europe - to the benefit of all rugby nations across the Continent.
  • Work towards an even closer collaboration between the member unions and to promote further sharing of learnings for joint benefit of the European rugby community.
  • Use my experience from the corporate world to help drive the further succes of rugby across Europe.
  • Support the Olympic ambition for rugby accross all nations.       


Det er naturligvis mål som vi i dansk rugby vurderer at være vigtige for det euopæiske samarbejde - men som vi også genkender i Jens Aages arbejde herhjemme.

Vi ser i spænding frem til fredagens valg og krydser fingre for at dansk rugby bliver repæsenteret på toppen af europæisk rugby.