webdesign af webbureau onlineBRAND

DRU indstiller Kenny U. Nielsen som Årets Fund

Kenny Nielsen v Norge 2016 3 web

Politikens Årets Fund er Danmarks ædste idrætspris og går den til atlet, udøver, par eller hold indenfor DIF idrætten, der i løbet af året har gjort opmærksom på sig selv, med et gennembrud på internationalt eller nationalt plan.
Vi har ikke været et øjeblik i tvivl om at DRUs kandidat til titlen i år skal være Kenny U. Nielsen. Se hele indstillingen nedenfor.

Det er med største fornøjelse at Dansk Rugby Union indstiller Kenny U. Nielsen til kåring som årets fund 2016.

Den unge Odder-spiller indstilles efter et forrygende efterår, hvor det blev til debut på Danmark (15-mandslandsholdet) og to meget flotte landskampe!

Kenny spiller i klyngens 2. række blandt holdets forwards. Men Kenny er ikke bare stor og stærk (1.96 cm og 108 kg), han er også en meget boldsikker og en mobil klyngespiller. Det betyder at man ofte ser Kenny i gennembrud, hvor han med fysik og teknik vinder afgørende meter for både klub-og landshold.

Den 21-årige elektrikerlærling beskrives af landstræner Michael Bransholm som værende indbegrebet af ”en rigtig god dreng”. Bransholm fortsætter: ”Han er hårdt arbejdende, ydmyg og giver sig altid fuldt ud til træning og kamp”.

Kenny har på rekordtid spillet sig til en plads i startopstillingen for Danmark og blev i hans kun 2. kamp kåret til banens bedste spiller (20-0 sejr over Norge i Odense, den 22. oktober 2016).

Kenny har spillet rugby siden 2011 og har tidligere repræsenteret Danmark U18 og U19. Kenny har arbejdet målrettet på at spille sig til en plads på seniorlandsholdet, et arbejde som Odder Rugby Klub har støttet hele vejen.

Henrik Spanget Sørensen, formand i ORK siger om Kenny: ” Vi har forsøgt at bakke op om Kenny i det daglige og har haft en god dialog med landstrænerne, om hvad der skulle arbejdes med. Vi er en lille klub med en spiller med et talent og potentiale udover det sædvanlige, og det er naturligvis vigtigt for os, at dette ikke går til spilde. Men Kenny har kun sig selv at takke for den kæmpe arbejdsindsats han har leveret”.

Selv siger Kenny om at spille rugby: ”Det jeg godt kan lide ved rugby er det fællesskab, der er både på banen og udenfor. Og så selvfølgelig kontakten. Intet kan beskrive den følelse man får, når man sætter en god tackling”!

Vi er meget glade for med denne indstilling at kunne belønne den talentfulde og hårdt arbejdende, Kenny U. Nielsen.