webdesign af webbureau onlineBRAND

Dommerfokus 2019

Harry Rose dommer april 2019 ungdom web

Landets dommere har været samlet og har diskuteret fokusområder for 2019.
Læs om de områder, som dommerne vil have fokus på - udover alt det andet! 

Man er enige om fortsat at have opmærksomhed på kontakthøjden i tacklinger (både tackleren og boldbesidderen) og sikkerhed i klynger. Derudover vil dommerne i 2019 også have fokus på at ”manage” spillere, i et forsøg på at begrænse antallet af straffekendelser, hvor muligt.

Der er også et par lovændringer, der naturligt får fokus:
At bringe spillere sikkert til jorden, så snart bolden er vundet
Offside linje i en ruck gælder nu fra det bagerste punkt på alle spillere der deltager i rucken (og ikke kun spillere fra sit eget hold). Se evt. billedet i lov 15.4.

Husk også at den forsvarende klyngehalf kun kan gå op til flankerens fødder. Dette er ikke nyt i år, men stadig vigtigt.

Når kamprapporter udfyldes, vil det være en stor hjælp for dommerne, hvis træneren angiver de spillere, der er trænet til at spille førsterække (6 førsterækker på hold med 8 udskiftere). Dette gøres ved at sætte x ud for spillerens navn. Formålet er naturligvis sørge for spillernes sikkerhed.

Vi minder klubberne om, at trænere ikke har adgang til banen under kamp – og at trænere/ledere ikke skal tale til dommeren under kampen. Hvis der er opklarende spørgsmål til kendelser, så diskuteres disse gerne efter kampen – og altid i en god og ordentlig tone.

Husk at anvende DRUs dommerudtalelsesskemaer efter kampen. Konstruktiv feedback er et godt værktøj for alle og hjælper dommerne til at have fokus på udviklingsområder.

Vi henviser i øvrigt til DRUs dommerhåndbog, der med fordel kan læses af alle trænere/ledere (dansk og engelsk version).

Igen i år der DRU udfordret på antallet af dommere i forhold til aktiviteter. Specielt på de store rugbylørdage i maj og juni, vil det være svært at dække alle kampe. Vi opfordrer klubberne til at bakke op om DRUs dommeruddannelse og til at hjælpe med rekruttering.
Der afholdes dommerkursus i øst i weekenden, hvor der er god tilslutning, dog hovedsagelig fra én klub (FRK).
Der er fortsat ingen tilmeldte til det tilsvarende kursus i vest den 28. april, men det kan nås endnu.

Rigtig god sæson til alle!

Foto: Daniel Storch